Kun je met CFD's snel geld verdienen?

Contract for Difference (CFD) trading kan op het eerste gezicht aantrekkelijk lijken vanwege de mogelijkheid om snel winsten te behalen. Echter, u moet de aanzienlijke risico's begrijpen die gepaard gaan met deze vorm van handel. CFD-handel is niet voor iedereen geschikt en kan leiden tot aanzienlijke verliezen. Daarom focussen we ons in dit artikel op de risico's van CFD-handel, zodat je een goed geïnformeerde beslissing kunt maken voordat je deelname overweegt.

Wat zijn CFD’s?

Een CFD, of Contract for Difference, is een financiële derivateninstrument dat handelaren in staat stelt te speculeren op prijsbewegingen van verschillende activa, zoals aandelen, grondstoffen en valutaparen, zonder het onderliggende actief daadwerkelijk te bezitten. In plaats van het bezitten van het actief, wordt een contract afgesloten om het verschil tussen de openings- en sluitingsprijs van de positie af te rekenen.

Hefboomwerking: Een aan twee zijden snijdend zwaard

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van CFD-handel is de mogelijkheid om hefboom te gebruiken, wat in feite betekent dat je kunt handelen met geld dat je leent van de broker. Terwijl hefboomwerking je winsten kan vergroten, vergroot het ook je verliezen. Een kleine negatieve prijsbeweging kan grote verliezen veroorzaken, zelfs groter dan je initiële investering. Dit betekent dat handelaren snel meer kunnen verliezen dan ze hebben ingelegd.

Hoge volatiliteit

CFD-markten zijn berucht om hun hoge volatiliteit. Deze volatiliteit kan plotselinge en extreme prijsbewegingen veroorzaken, die moeilijk te voorspellen zijn. Zonder effectieve risicobeheersing kan deze volatiliteit leiden tot snelle en aanzienlijke financiële verliezen.

Margins en margin calls

Wanneer je handelt in CFD's, ben je verplicht om een margin aan te houden, wat een zeker percentage van je totale positie waarde is. Als de markt tegen je beweegt, kan de broker een margin call doen, wat betekent dat je extra kapitaal moet storten om je positie open te houden. Als je deze margin call niet kunt vervullen, kan je positie automatisch worden gesloten. Dit kan leiden tot het verlies van je gehele investering en mogelijk nog meer als de markt sterk tegen je is bewogen.

Complexiteit en gebrek aan kennis

CFD-handel is complex en geschikt voor ervaren handelaren. Het gebrek aan kennis en ervaring kan leiden tot slechte beslissingen en aanzienlijke verliezen. Veel particuliere beleggers verliezen geld bij het handelen in CFD's omdat ze de complexiteit en de risico's van dit financiële instrument onderschatten.

Potentieel voor snelle verliezen

Het is belangrijk om te erkennen dat het mogelijk is om snel geld te verliezen bij het handelen in CFD's. Statistieken laten zien dat tussen de 74-89% van de particuliere beleggers geld verliest wanneer ze handelen in CFD's. Dit percentage benadrukt de hoge risicofactor en de reële kans op financiële schade.

Neem een gefundeerde keuze!

CFD-handel brengt aanzienlijke risico's met zich mee die niet mogen worden onderschat. De potentiële winsten zijn gekoppeld aan even zo potentieel desastreuze verliezen. De aspecten van hefboomwerking, hoge volatiliteit, margins en de complexiteit van het instrument maken het uiterst risicovol. Als particuliere belegger moet je grondig overweging maken of je je de risico's kunt veroorloven alvorens te beginnen met handel in CFD's.

Disclaimer: Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiële instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen de 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. Je moet voor jezelf bepalen of je begrijpt hoe CFD's werken en of je het hoge risico kunt lopen om je geld te verliezen.


<< Terug naar nieuwsoverzicht
Disclaimer - Handelen brengt risico's met zich mee. CFD's zijn complexe financiele instrumenten en brengen een hoog risico met zich mee om snel geld te verliezen als gevolg van hefboomwerking. Tussen 74-89% van de rekeningen van particuliere beleggers verliest geld bij het handelen in CFD's. U moet voor u zelf uitmaken of u begrijpt hoe CFD's werken en of u het hoge risico kunt lopen om uw geld te verliezen.